Zadarska peškarija

02/2021
Feb 17

Baš kao u svakom gradu koji živi uz more i od mora, ribarnica je i u Zadru posebno mjesto. Tu su ćakule, sitne svađe, smijeh, najnoviji tračevi, mudri savjeti, susreti svih generacija, mjesto na kojemu se osjeti prava duša jednog mediteranskog grada. Nije se puno toga mijenjalo od samih početaka stare zadarske ribarnice, sve dok ovog tjedna nije otvorena prva dizajnirana trgovina za prodaju ribe.

Da, dobro se pročitali, zadarska se peškarija može pohvaliti jedinstvenim bankom s autorskim potpisom. Zadarska arhitektica i dizajnerica Romana Lasan, koja svoje projekte potpisuje imenom Laboratorij design, projektirala je i dizajnirala prodajni štand prepoznatljivog brenda “DI Maris”. Riječ je o tvrtki koja se prije nekoliko godina razvila iz matičnog “Marikomerca” u Zadru, a inače je specijalizirana za trgovinu, distribuciju, preradu i pakiranje svježe i smrznute ribe te plodova mora.

https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/zadar-plus/zadarska-peskarija-dobila-prvu-dizajniranu-trgovinu-za-prodaju-ribe-s-autorskim-pecatom-ruzinavi-brod-djelo-je-mlade-zadarske-arhitektice-1007475

Kontakt